Englands morsomste mand anholdt i sexsag

Politiet i Storbritannien har anholdt yderligere to mænd i den omfattende sag om seksuelle overgreb i det britiske mediehus BBC.

Onsdag blev den tidligere komiker og programleder Jim Davidson pågrebet i Heathrow-lufthavnen uden for London.

Han er dermed den seneste i rækken af kendisser, som er anklaget for sexmisbrug i den opsigtsvækkende sag mod den nu afdøde BBC-vært Jimmy Savile.

TV-veteranen døde sidste år som 84-årig, og siden har politiet fået kontakt til omkring 300 personer, der hævder at have været genstand for Saviles sexovergreb mod mindreårige.

Ni andre kendte personer er hidtil pågrebet og afhørt i sagen, heriblandt den tidligere rocksanger Gary Glitter og komikeren Freddie Starr.

Advokaten for den 59-årige Jim Davidson bekræfter anholdelsen og siger, at hans klient stiller sig uforstående over for anklagerne.

Ifølge advokaten er mistanken mod Davidson baseret på to kvinder, som begge er kommet med anklager om forhold, der ligger omkring 25 år tilbage i tiden.

- Jim tilbageviser på det kraftigste disse anklager, og han er heller ikke sigtet, siger advokaten Henri Brandeman.

Politiet anholdt også onsdag en 53-årig mand i Hampshire, som mistænkes for tilsvarende seksuelle overgreb. Hans identitet er ikke kendt, og det står heller ikke klart, om han har forbindelser til Davidson.

Jim Davidson fik sit gennembrud som komiker i 1970'erne, og i 1990'erne blev han programleder for BBC-programmet Big Break.

Davidson har tidligere indrømmet et langvarigt alkoholmisbrug, og han har også fortalt offentligt om, hvordan han mishandlede sin kone.

Da han blev pågrebet onsdag, var han på vej til BBC for at deltage i en kendisversion af programmet Big Brother.

Politiet siger, at der meget vel kan ske flere anholdelser i den opsigtsvækkende sag i den kommende tid.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip