Fogh: Europa er i fare

Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, kalder udviklingen ved gidseldramaet i Algeriet og krigshandlingerne i Mali for en "meget farlig udvikling", skriver politiken.dk.

Han frygter, at terrorhandlingerne kan udvikle sig til at blive en direkte trussel mod Europa.

- Der er terrorgrupper, ekstremistgrupper og kriminelle bander, der opererer i regionen. Det er klart, at det kan udvikle sig til en direkte trussel mod Europa, hvis ikke det bliver stoppet, siger Anders Fogh Rasmussen til politiken.dk.

Det er første gang, at Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, kommenterer den dramatiske gidseltagning i Algeriet, hvor flere udlændinge fortsat holdes som gidsler af en islamistisk terrorgruppe.

Foghs udmelding kommer efter, at en islamistiske terrorgruppe onsdag morgen angreb et afsides beliggende gas-anlæg i ørkenen i Algeriet tæt på grænsen til Libyen og tog et stort antal gidsler af mange forskellige nationaliteter.

De islamistiske grupper med bånd til terrororganisationen al-Qaeda har spredt sig i Nordafrika, og deres indflydelse i blandt andet det afrikanske land Mali blev så alvorlig, at Frankrig i sidste uge gik militært ind i Mali.

I denne uge besluttede Folketinget at støtte den militære indsats med et Hercules transportfly og op mod 40 udsendte specialiserede soldater.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip