Forhøjet anlægsloft kan give nye job

Regeringen har givet kommunerne ret til at hæve anlægsinvesteringerne med to milliarder kroner i 2013, og det hilser Kommunernes Landsforening mere end velkommen.

- Kommunerne har hele siden sagt, at hvis regeringen har et behov for at øge væksten i form af øgede anlægsinvesteringer, så er vi klar, siger KL's formand, Erik Nielsen, i en pressemeddelelse.

Anlægsinvesteringerne i 2013 kommer dermed til samlet set at udgøre 18 milliarder kroner.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at sætte gang i væksten. Og der er umiddelbart en del projekter, der kan sættes i gang ude i kommunerne.

- Andre anlægsprojekter tager længere tid at få planlagt, for eksempel på grund af udbud og projektering. For det er store anlæg, vi taler om, når det handler om byggerier af daginstitutioner, skoler og plejehjem, siger Erik Nielsen.

Erik Nielsen forventer, at initiativet får en effekt på beskæftigelsen, men understreger, at det kan tage tid.

Det er en forudsætning for de øgede anlægsinvesteringer, at kommunernes regnskab 2013 for service og anlæg under ét er i overensstemmelse med budgetterne.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip