Formand for Vestjysk Bank forlader posten

Den tidligere Sydbank-chef Carsten Andersen må af helbredsmæssige årsager trække sig som formand for Vestjysk Bank. Det oplyser banken til Københavns Fondsbørs.

- Det er med stor beklagelse, at vi har måttet tage formandens situation til efterretning, hedder det i en udtalelse fra bestyrelsen.

Carsten Andersen blev af Finansministeriet udpeget til formand for Aarhus Lokalbank i marts 2011. Banken var reelt statsejet, idet staten sad på 67,5 procent af aktierne. Inden da var banken bukket under som følge af finanskrisen og et dårligt regnskab fra 2010.

Sidste år blev Aarhus Lokalbank fusioneret med Vestjysk Bank. Her var Carsten Andersen arkitekten bag denne fusion, hedder det i meddelelsen fra bestyrelsen for Vestjysk Bank.

Carsten Andersen fortsatte som formand for den nye Vestjysk Bank.

Han måtte dog sidst i september gribe hårdt ind, da banken måtte nedskrive udlån med 600 millioner kroner ekstra, så man nåede over en milliard kroner i nedskrivninger og hensættelser.

Den administrerende direktør Frank Kristensen blev afskediget med et gyldent håndtryk på godt 10 millioner kroner - til Carsten Andersens store fortrydelse.

- Det er et skidt signal, at han skal have 10,3 millioner kroner for at køre en bank ud over skrænten, lød de barske ord fra Carsten Andersen.

Finansminister Bjarne Corydon (S) havde efterfølgende ros til bestyrelsen i banken for, at den handlede aktivt for at skabe troværdighed om banken, blandt andet via direktørfyringen.

Staten ejede på det tidspunkt godt 52 procent af aktierne i Vestjysk Bank.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip