Gymnasielærere tvinges til hjemmearbejde

Det faglige niveau i gymnasiet kan blive bedre, hvis læreren har mulighed for at forberede sig på skolerne - i stedet for derhjemme.

Det mener landets rektorer på baggrund af en undersøgelse, der viser, at gymnasielærere mangler plads og ro til at arbejde på skolerne.

Undersøgelsen, som Gymnasieskolen står bag, viser, at tre ud af fire lærere udfører det meste af deres forberedelse hjemme. Men halvdelen ville lægge flere timer på skolen, hvis de fysiske rammer blev bedre.

Jens Boe Nielsen, formand for Gymnasieskolernes Rektorforening, mener, at lærerarbejdspladser på gymnasierne skal prioriteres højt.

- Hvis vi skal bede lærerne om at være mere på skolen, må vi også skabe nogle ordentlige arbejdsvilkår for dem og en ordentlig plads at sidde på, siger han.

Ifølge rektorernes formand har langt de fleste rektorer et ønske om, at lærerne er mere til stede på skolerne. Det vil nemlig betyde, at lærerne taler mere sammen og udveksler ideer, og det vil i sidste ende resultere i bedre undervisning.

Undersøgelsen viser, at de fleste gymnasier har lærerarbejdspladser til rådighed, men næsten 60 procent af lærerne mener, at der ikke er tilstrækkeligt med fællesarbejdspladser på gymnasiet.

Kasper Bøcher, formand for arbejdspladsudvalget i Gymnasieskolernes Lærerforening, synes ikke, at arbejdsforholdene på gymnasierne er i orden.

- Mange lærere mener ikke, at det kan lade sig gøre at sidde og arbejde på skolen på grund af arbejdsforholdene, og så giver det ikke mening at ønske mere tilstedeværelse på skolerne, siger han til Gymnasieskolen.

 

 

Dagens Gossip