Hansen topper magtliste: Corydon tæt på

Regionernes formand Bent Hansen (S) har rigeligt med albueplads på toppen af Dagens Medicins årlige liste over de 100 mest magtfulde personer i det danske sundhedsvæsen.

For tredje år i træk vinder den 64-årige midtjyde og må i år spejde endnu længere efter konkurrenter, der kan true hans magtposition.

Dagens Medicins magtpanel på 11 fremtrædende eksperter inden for sundhedsvæsnet belønner Bent Hansen med høje karakterer i alle kategorier af magtanalysen.

Han er personificeringen af det lange seje træk i sundhedsvæsnet og har høj troværdighed og gennemslagskraft i både de stærke fagmiljøer, i medierne og internt i politikerkredse, lyder vurderingen.

Dette års største udfordrer til Bent Hansen er finansminister Bjarne Corydon (S).

Magtpanelet vurderer, at Bjarne Corydon har haft stor indflydelse på sundhedsvæsnet i en regeringsperiode, hvor finanspolitik dominerer dagsordenen.

Corydon er desuden blevet kåret som landets mest magtfulde person i Berlingske Business' årlige analyse.

To andre potentielle bejlere til toppen, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og sundhedsminister Astrid Krag (SF), må se sig henvist til henholdsvis tredje- og fjerdepladsen på listen i Dagens Medicin.

En af årets absolutte højdespringere er koncerndirektør i Region Hovedstaden, Svend Hartling. Han tager i år et stort spring op af magtlisten - fra nummer 50 i 2012 til nummer 10 i år - og er nu den tredjemest magtfulde læge i Danmark.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip