Havvindmøller skaber job i Udkantsdanmark

Seks nye mindre havvindmølleparker i Danmark får måske nogle til at brokke sig lidt over ødelagt udsigt. Men parkerne skaber også stor begejstring.

Bifaldene kommer især fra erhvervslivet og de arbejdsløse - for opsætningen af de nye vindmølleparker, der er blevet besluttet i det nye energiforlig, kommer til at skabe nye job i lokalområderne. Det fortæller klima- og energiminister Martin Lidegaard (R).

- Det er vores forventning, at det her vil skabe lokale arbejdspladser, og så tror jeg, at en af grundende til, at kommunerne spiller så positivt med, det er, at vi har sikret, at de borgere der bor i kommunerne også kan købe ejerandele direkte i de her nye parker, så de også får en økonomisk gulerod, siger ministeren til Newspaq.

Vindmøllerne skal placeres ved Bornholm, Smålandsfarvandet, Sejerø Bugt, Sæby, Vesterhav Nord og det sidste sted er ved Vesterhav Syd. Her ligger Ringkøbing-Skjern Kommune og her er den lokale formand for Dansk Metal begejstrede over, at de i fremtiden vil kunne se vindmøller, når de kigger ud over havet.

- Hvert et job er jo skønt set i lyset af den nuværende situation, så vi glæder os over initiativet og hver en arbejdsplads der måtte komme, siger Helge Albertsen, der regner med, at vindmølleparken, der skal stå færdig i 2020, kommer til at skabe 200 nye job til hans medlemmer i Dansk Metal.

Alle seks steder vil vindmøllerne blive placeret mindst fire kilometer ude i havet, og det ventes, at de samlet set kan producere nok strøm til at dække en halv million hustandes elforbrug.

Alle folketingets partier med undtagelse af Liberal Alliance er med i det nye energiforlig.

 

Dagens Gossip