Her er helten fra Sverigeskampen

Stina Lykke Petersen blev den store helt for det danske kvindelandshold i fodbold, da de rød-hvide spillede 1-1 mod de svenske EM-værter onsdag.

I anden halvleg reddede målmanden hele to svenske straffespark, hvilket sikrede danskerne det ene point i åbningskampen.

- Jeg fulgte mit instinkt - og gik til den rigtige side. Det første skud var fint, men det andet straffespark var lidt blødt og nemt at tage, siger Stina Lykke Petersen efter kampen ifølge DBU.

Danskerne begyndte bedst i EM-kampen i Göteborg, da Mariann Gajhede efter 25 minutter sendte bolden i nettet.

Scoringen slog dog ikke det svenske hold ud, tværtimod begyndte de blågule spillere at vende kampen til egen fordel.

10 minutter efter den danske scoring faldt udligningen efter sløset dansk opdækning. Nilla Fischer kunne helt uhindret få lov til at levere et flot hovedstød, som efterlod Stina Lykke uden chance.

I de sidste 20 minutter pressede de svenske spillere på for den afgørende scoring, men den danske målmand forpurrede EM-værternes forsøg fra 11-meter-pletten.

Italien spillede 0-0 mod Finland i samme gruppe, og Danmarks næste kamp mod Italien bliver spillet på lørdag.

Den danske landstræner, Kenneth Heiner-Møller, er tilfreds med kvindernes indsats.

- Med to uafgjorte resultater - Italien og Finland 0-0 og vores 1-1 - er det jo lidt som om, at turneringen ikke rigtig er startet.

- Alle fire hold har fortsat alle muligheder for at gå videre. Jeg er optimistisk - Sverige var ikke dårlige i dag, vi var bare rigtig gode, lyder det fra landstræneren efter kampen ifølge DBU.

/ritzau/

 

Dagens Gossip