Indisk opgør over voldtægts-interview

Politiet i Indien har lagt sag an mod en tv-station, som fredag bragte det første interview med kæresten til den 23-årige indiske kvinde, der døde efter at være blevet udsat for en brutal gruppevoldtægt på en bus i New Delhi.

Tv-kanalen Zee News bliver sagsøgt, fordi politiet mener, at interviewet kan medføre, at kvindens identitet bliver kendt i offentligheden, hvilket vil være et brud på en lov om anonymitet.

- Vi har anlagt sag, bekræfter en talsmand for politiet, Rajan Bhagat.

TV-kanalen oplyste ikke mandens navn, men viste hans ansigt.

I interviewet siger den 28-årige mand, at parret ikke fik nogen hjælp i næsten en time, da kvinden lå nøgen, blødende og stærkt forslået på gaden.

Parret var steget om bord på en bus i New Delhi, hvor de blev overfaldet af seks mænd, der befandt sig i bussen.

Kvinden blev voldtaget af mændene, blandt andet med et jernrør, der smadrede flere af hendes indre organer, mens hendes kæreste brækkede et ben og fik flere andre skader.

Derpå blev parret smidt af bussen og lå på gaden i 45 minutter, inden politiet ankom, fortæller den 28-årige mand, som ikke vil have sit navn frem.

- Der var et par mennesker, der samlede sig omkring os, men ingen hjalp. Inden politiet kom, råbte jeg på hjælp, men rickshaws, biler og andre forbipasserende stoppede ikke, fortæller han i interviewet med tv-stationen Zee News.

En talsmand for politiet i New Delhi siger til nyhedsbureauet Reuters, at den første politibil ankom til stedet fire minutter efter, at politiet modtog et alarmopkald, og at begge ofre blev bragt på hospitalet inden for 24 minutter.

Men den 28-årige kæreste til voldtægtsofferet hævder, at politiet brugte lang tid på at tale om, hvor de skulle køre de to hen.

- Vi blev ved med at råbe til politiet: "Vær søde at give os noget tøj", men de havde travlt med at beslutte, hvilken politistation vores sag skulle registreres ved, siger han.

Kvinden var udsat for gruppevoldtægten den 16. december og døde af sine kvæstelser 13 dage senere.

Indisk politi har anholdt seks mænd, der er tiltalt for drab, bortførelse og voldtægt.

Den brutale voldtægtssag har vakt vrede i Indien og forårsaget store protester mod den udbredte vold mod kvinder.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip