Interpol eftersøger Den Hvide Enke

Interpol har udstedt en international arrestordre på Samantha Lewthwaite, en kvindelig britisk statsborger, der er kendt som "den hvide enke".

Arrestordren sker på foranledning af kenyanske myndigheder, skriver Interpol i en pressemeddelelse.

Samantha Lewthwaite er eftersøgt for mistanke om at have været i besiddelse af sprængstoffer og en plan om at udføre en forbrydelse. Episoden går tilbage til december 2011.

Den 29-årige kvinde har de seneste dage været sat i forbindelse med gidseldramaet i denne uge i Kenya, hvor militante fra den somaliske gruppe al-Shabaab dræbte flere end 60 mennesker i indkøbscentret Westgate.

- Ved at udsende en arrestordre under Interpol, så har Kenya aktiveret en "snubletråd" for den eftersøgte, siger politisamarbejdets generalsekretær, Ronald K. Noble.

- Kenyanske myndigheder har hermed sikret, at alle 190 medlemslande er klar over den fare, som denne kvinde udgør, ikke blot i regionen, men over hele verden.

Den somaliske gruppe har efter aktionen i Westgate meddelt, at ingen kvinder deltog.

Vidner i Westgate har til flere internationale medier berettet, at de så en kvindelig terrorist inde i centret under det 80 timer lange angreb, som varede fra lørdag til tirsdag.

En arrestordre under Interpol betyder, at politistyrker i alle 190 medlemslande skal anholde den eftersøgte til midlertidig anholdelse og senere udlevering til det land, som har krævet anholdelsen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip