Jan Ø taber efter badminton-drama

Badmintonspilleren Jan Ø. Jørgensen er færdig ved VM. Den 25-årige dansker tabte kvartfinalen i tre sæt til vietnameseren Tien Minh Nguyen.

Cifrene blev 21-8, 17-21 og 22-20 i en medrivende kamp, som bølgede frem og tilbage.

Jan Ø. Jørgensen havde flere kræfter end vietnameseren, men lavede fejl i afslutningen. Alligevel overlevede han fire matchbolde i træk, inden Nguyen kunne smashe sejren i hus.

Jan Ø. Jørgensen havde ellers slet ikke været med i første sæt. Lynhurtigt var han bagud 1-8, og han kom aldrig tilbage.

I andet sæt så tilskuerne i VM-hallen i Guangzhou en ny Jan Ø. Jørgensen. Han var stærkt med fra start. Tog føringen tidligt i sættet, så Nguyen blev den, som haltede efter hele tiden.

Tvunget af omstændighederne var Jan Ø. Jørgensen nødt til at satse, og det gjorde han godt. Kampen steg i tempo, og vietnameseren blev kostet rundt på banen. Ved stillingen 15-15 i andet sæt begyndte han også at ligne en, der var slidt.

Jan Ø. sluttede sættet fornemt af og vandt 21-17. Dansk optur, og det lignede også en dansk sejr.

Desværre ændrede kamp-billedet sig igen i tredje sæt. Jan Ø. Jørgensen blev forsigtig, og dirigerede ikke Nguyen så meget rundt som i andet sæt.

Ved sideskiftet var stillingen 11-8 til vietnameseren, og Jan Ø. kom tilbage i den side, hvor han havde det bedst. Han gik fra 9-13 til 14-13. Vietnameseren var smadret, men Jan Ø. Jørgensen lavede fejl igen.

Han kom bagud 16-20, men fik igen pointmæssig kontakt i den medrivende kamp.

I semifinalen venter den dobbelte olympiske mester Lin Dan på Tien Minh Nguyen. Kineseren har næsten ikke spillet siden sidste sommers OL, og han er med ved VM på et wild card, fordi han er faldet til nummer 286 på verdensranglisten.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip