K-ordfører: Skat er i total opløsning

De Konservative er fortørnede over Rigsrevisionens kritik af Skat, der i de seneste 10 år har vurderet tusindvis af boligejeres boliger forkert. Vurderingsfejl der har ført til, at adskillige boligejere formentlig har betalt for meget i ejendomsskat.

- Jeg er dybt rystet. Det vidner om, at Skat er i total opløsning, siger Brian Mikkelsen (K).

Sagen om de fejlbehæftede ejendomsvurderinger kommer i kølvandet på andre kritiske sager mod Skat. Senest er der blevet indledt tjenestemandssager mod fire direktører og to menige medarbejdere efter massiv kritik af Skats arbejdsmetoder.

Derudover kører skattesagen om læk af statsminister Helle Thorning Schmidt (S) og Stephen Kinnocks personlige skattepapirer i Skattesagskommissionen, og ifølge Brian Mikkelsen er det på tide, at der bliver ryddet op i Skat.

- Konsekvensen skal være, at der bliver ryddet fuldstændig op i Skat, for det er der ikke i dag - overhovedet. Der er kæmpe problemer i Skat, som gør, at man bliver nødt til at se på, hvordan man behandler borgere, siger Brian Mikkelsen.

Kritikken fra Rigsrevisionen rammer i alt seks skatteministre, som Danmark har haft siden 2003. Det er fire Venstre-ministre fra den tidligere regering - Svend Erik Hovmand, Kristian Jensen, Troels Lund Poulsen og Peter Christensen.

Samt den nuværende regerings to skatteministre, Holger K. Nielsen (SF), og dennes forgænger, den tidligere SF'er Thor Möger Pedersen (S).

Men Brian Mikkelsen mener ikke, at ansvaret skal placeres politisk, men hos Skat.

- Der sidder jo ikke en Venstre-minister eller en SF-minister og foretager en endelig vurdering af, hvad huset er værd i Frederikshavn, Horsens eller Odense. Det er Skat, der har en kæmpe systemfejl og en urimelig behandling af mennesker i det her land, siger han.

Statsrevisorerne vil fremlægge kritikken på et pressemøde onsdag eftermiddag.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip