Kendte danskere

04/01/2018 12:45

webmaster

Nyheder
I Danmark er der rigtig mange der i nyere tid er kommet ind under betegnelsen kendisser. I gamle dage var der relativt få måder at promovere sig på, og de fleste kendisser var kendt igennem medier som den trykte presse.

Mest læste i dag

Med fremkomsten af radio og tv var der flere, der blev eksponeret og særligt radioen gjorde, at der var mange forskellige radiokanaler, der kunne promovere forskellige danskere og gøre dem kendte i den brede befolkning. Det var nok her, at de første kim blev lagt til at ikke-eliten kunne skabe sig et navn som kendte. I dag er der med internettet og  mange konkurrerende tv-kanaler kommet helt nye muligheder for at være kendt. På denne side kan du finde meget mere om de danske kendisser. 

Kendissernes ABC

Nedenstående liste er opbygget alfabetisk, hvor vi sorterer efter fornavn. Siden bliver løbende opdateret, som Dagens får udviklet flere portrætter af danske kendisser.

Amalie Szigethy - Hun blev kendt med sin optræden i Paradise Hotel i 2010. I dag er Amalie Szigethy verdenskendt i Danmark for sin evne til at tale før hun tænker. I dag er Amalie Szigethy både kendt som Reality stjerne og tv-personlighed. Videre er Amalie Szigethy kendt som en af Danmarks populære bloggere, der ikke er bange for at fortælle sin mening. Du kan læse meget mere om Amalie Szigethy i dette portræt.

Anders Matthesen - En ægte københavnsk komiker med rødder så forskellige dele af byen som Østerbro og Albertslund. Han debutterede allerede i 1993 som standupkomiker, og i dag kender vi ham fra en lang række morsomme shows, såvel som fra julekalndre og film. Anders Matthesen er en mand, der har været med til at gøre København og Danmark et sjovere sted at være.

Anne Gadegaard - Først vandt hun børnenes MGP i 2003, og igen i 2015 vandt Anne Gadegaard en 2. plads ved Melodi Gran Prix. Så Anne Gadegaard har taget vejen fra at være barnestjerne til at være stjerne som voksen. Læs det store portræt om Anne Gadegaard her.

Birgitte Hjort Sørensen - Hun slog for alvor igennem med Borgen, men Birgitte Hjort Sørensen har også været med i mange andre film og serier, og det er ikke kun i Danmark Birgitte Hjort Sørensen er blevet et stort navn. Det er hun blevet i hele verden. Birgitte Hjort Sørensen spillede med i flere af de helt store krimi-serier som Barnaby og i filmen Automata. Det var dog nok først i Game of Thrones hendes helt store gennembrud kom. Læs portrættet af den danske verdensstjerne her.

Casper Christensen - Brand, komiker, skuespiller,  provokatør - Casper Christensen har mange spændende sider. Casper Christensen er kendt fra serier som Langt fra Las Vegas, Casper og Mandrilaftalen, og naturligvis Klovn, hvor han sammen med Frank Hvam gang på gang har fået danskerne til at vride sig i pinagtige grinekramper. Læs det store portræt af den folkekære Casper Christensen her.

Christopher - Han er lækker - han er sjov og så synger han fantastisk. Alle elsker Christopher. Christopher Nissen er mest bare kendt som Christopher, og vi kender ham for hans lyse lokker, hans sange og hans forhold til Medina. Christopher er Danmarks ukronede popkonge. Læs portættet af Christopher her.

Fie Laursen - Hun er en person skabt af vores tids medier. Fie Laursen er ikke blevet kørt i scene af et eller andet stort TV-selskab eller musikvirksomhed. Fie Laursen har skabt sig selv på sin blog og særligt på YouTube. Fie Laursen er en reality stjerne, forfatter, debattør, provokatør og så er hun den person, der bliver googlet flest gange i Danmark. Læs protrættet af Fie Laursen her.

Inger Støjberg - Venstres måske mest elskede og hadede politiker. Nogle gange kan man have fornemmelsen af at enten elsker danskerne Inger Støjberg eller også hader de hende. Langt de fleste danskere har en markant holdning til Inger Støjberg. Inger Støjberg er kendt for sin skrappe indvandrerpolitik, og i den lidt mere kulørte ende er Inger Støjberg kendt for sin kagefejringer af stramninger. Nå ja så er danskerne også ret interesseret i Inger Støjbergs stiletter. Læs det store portræt af venstrekvinden Inger Støjberg her!

Lars Løkke - Han er Danmarks 21. statsminister. Lars Løkke Rasmussen har været venstremand siden han i hans unge dage trådte ind i politik. Udover at være statsminister har Lars Løkke Rasmussen også været Finansminister og Indenrigs- og sundhedsminister. Lars Løkke er kendt som en folkelig politiker, med et særdeles godt blik for det politiske håndværk. Lars Løkke har på forunderlig vis manøvreret sig ud af politiske kriser, hvor de fleste kommentatorer allerede havde meldt ham ude! Læs portrættet af Lars Løkke Rasmussen her - Danmarks 21. statsminister.

Lars Mikkelsen - Han er gøgler, skuespiller og fortæller. Lars Mikkelsen er ud over at være bror til Danmarks nok mest internationalt kendt skuespiller selv en skuespiller med stor anerkendelse i indland såvel som udland. I Danmark var Lars Mikkelsen i mange år mest kendt på teatret, men har de senere år gjort sig rigtig meget på lærredet. Lars Mikkelsen fik sit store gennembrud med TV-serien Edderkoppen, der lagde krimiuhygge i de danske stuer omkring årtusindeskiftet. Siden er det blevet til mange store roller i Danmark. Det store internationale gennembrud kom i Netflix serie House of Cards, hvor Lars Mikkelsen spillede den russiske præsident Petruv, der på mange måde kan forveksles med den ikoniske virkelige russiske præsident Putin.

Linse Kessler - Vi kender hende som hovedfiguren i Familien fra Bryggen, og nå ja så er Linse Kessler også kendt for Danmarks største bryster. Linse Kessler har slået sig fast i de fleste danskeres bevidsthed. Linse Kessler har et ry som dyrerettighedsforkæmper og som forretningskvinde, model, skuespiller og som en af Danmarks må mest kendte reality stjerner. Læs portrættet af den spændende og skæve personlighed Linse Kessler her.

Mads Holger - Han var en populær debattør, politiker, journalist og radiovært. Desværre tog Mads Holger sit liv i en al for tidlig alder. Mads Holger var kendt som provokatør og levemand. Du kan her læse portrættet af Mads Holger.

Mads Mikkelsen - En af Danmarks absolut mest succesfulde skuespillere. Mads Mikkelsen slog for alvor igennem med rollen som den dybt kriminele Tonny i filmen Pusher fra 1996. Siden har Mads Mikkelsen leveret den ene klassepræstation efter den anden. Mads Mikkelsens evner på lærredet er også blevet noteret i udlandet, hvor han både har spillet med i storfilm som James Bond (Casino Royale) og i Star Wars filmen Rogue One.

Mette Frederiksen - Hun er forkvinden for Socialdemokraterne med en formandstitel i ryggen. Mette Frederiksen bliver med stor sandsynlighed statsministerkandidat. Hun er kendt for at gå lige til stålet i diskussioner, og Mette Frederiksen er en meget anerkendt politiker i Danmark.

Mascha Vang - Hun er kendt som blogger, model og forretningskvinde. De fleste af os stiftede første gang bekendtskab med Mascha Vang i 2005, hvor hun deltag i reality programmet Paradise Hotel. Siden blev det til en række andre tv-programmer som Høvdingebold, Zulu Gumball, Fangerne på Fortet og Masterchef. I dag er Mascha Vang nok Danmarks mest populære blogger. Læs portrættet af Mascha Vang her.

Mick Øgendahl - Du har helt sikkert grinet med ham. Mick Øgendahl er en af Danmarks mest populære stand-up komikere. Mick Øgendahl begyndte som stand-up komiker i 1993, og sidenhen er det blevet til mannge shows og turneer. Mick Øgendahl har videre været medvirkende i både film og serier, som Tomgang og filmene De blå mænd og Julefrokosten, og en lang række andre film og serier.

Nikolaj Lie Kaas - En af Danmarks fantastiske skuespillere, der både kan få danskerne til at grine og græde. Nikolaj Lie Kaas har en utrolig historie, der næsten matcher den perlerække af film, som han har deltaget i. Du kender ham naturligvis fra film som fra kultklassikerne Blinkende Lygter, I Kina spise de hunde og Gamle mænd i nye biler, og komedier som De blå mænd, Adams æbler og nyere film af thriller karakter som Kvinden i buret, Fasandræberne og Flaskepost fra P. Nikolaj Lie Kaas store internationale gennembrud var i en rolle i filmatiseringen af Dan Browns Engle og Dæmoner. Læs det store portræt af Nikolaj Lie Kaas her.

Pernille Skipper - Hun er frontkvinde i Enhedslisten med titlen som politisk ordfører.  Pernille Skipper er en af de mest markant og karismatiske politikere i det danske folketing. Allerede som teenager gik Pernille Skipper ind i politik. Pernille Skipper er født og opvokset i Aalborg, men fik sin uddannelse i jura i København. I den periode stillede hun i øvrigt op som kandidat for Enhedslisten i Odense. Så Pernille Skipper har været lidt rundt omkring. Du kan læse portrættet af Pernille Skipper her.

Peter Madsen - Manden der i dag er mest kendt i forbindelse med den makabre sag om drabet på Kim Wall. Peter Madsen er i dag en af  Danmarks mest omtalte danskere efter mordet på den svenske journalist Kim Wall. I dette portræt af Peter Madsen går Dagens.dk tæt på Peter Madsens historie og interesser. Peter Madsen var allerede inden mordsagen kendt for sin interesse for ubåde og rumfart. Faktisk var Peter Madsen tidligere kendt som Raket-Madsen. Det kan du læse mere om i portrættet af Peter Madsen her.

Pilou Asbæk - I dag international kendt skuespiller. Pilou Asbæk har taget Danmark med storm siden han fik sit store gennembrud i filmen "R", hvor folk ved filmen virkelig fik øjnene op for det lysende talent. Senere kom det folkelige gennembrud i serien Borgen, hvor Pilou Asbæk spillede statsministerens spin doctor. Efter det har filmmagere stået i kø for at få Pilou Asbæk med i deres film, og det er også blevet til internationale optrædender som eksempelvis i Game of Thrones.

Rasmus Seebach - Søn af den folkekære Tommy Seebach og Danmarks hurtigst storsælgende musiker. Det er nogle af de ting, som Rasmus Seebach kan bryste sig af. Rasmus Seebach debutterede i 2009 med singlen Engel, og siden er han røget direkte ind i danskernes hjerter. Ikke nok med at Rasmus Seebach har udgivet flere succesfulde albums og solgt over 500.000 eksemplarer af sine plader, så har Rasmus Seebach os skrevet sig ind i julens musikrepetoir med julehittet "Lille store verden". Julesangen var titelnummeret til julekalenderen Juleønsket. 

Sofie Linde - Hun er kendt i hele Danmark som vært på X-Factor. For den yngre generation er Sofie Linde også kendt fra Ramasjang og DR Ultra, hvor hun allerede debutterede som tv-vært som 18-årig. Dengang blev Sofie Linde vært i sommerprogrammet Summarum, som de fleste børn i Danmark elskede at se. Siden er Sofie Linde blevet kæreste med kollegaen Joakim Ingversen.

Stephanie Kessler - For nogle er hun kendt som Linse Kesslers datter, for andre som Geggo og her kalder vi hende ved hendes navn Stepahnie Kessler. Stephanie Kessler blev for alvor kendt for den danske befolkning med reality programmet Familien fra Bryggen, hvor man blandt andet følger Linse og hendes datter Stephanie Kessler.

Trine Dyrholm - Hun har skrevet sig ind i den danske filmskat, og i dag er Trine Dyrholm en af de mest prisvindende skuespillere i Danmark. Trine Dyrholm var fantastisk i film som Festen, Hævnen og Kollektivet. Det har indbragt Trine Dyrholm Lauritzen priser og Robert og Bodil prisen.  Trine Dyrholm har på den internationale scene spillet med i flere tyske film.

Troels Kløvedal - Folkeelsket søfarer, fortæller, forfatter og inspirationskilde. Troels Kløvedal har inviteret den danske befolkning med på hans rejser rundt i verden på det gode skib Nordkaperen. Det har Troels Kløvedal gjort i de mange udsendelser, der er lavet om ham og oplevelser i områder af verden, som danskerne kun har lidt kendskab til. Læs mere om Troels Kløvedal i dette store portræt. 

Vi har også bygget en side, hvor du kan se smukke kendisser smider tøjet. Den kan du se her.

Er du mere til dansk musik, så har samlet en række populære danske sange her.

Denne side bliver løbende opdateret med flere nye og spændende portrætter.