Krisen optrappes: Nordkorea rykker rundt på stort missil

Det lader til, at Nordkorea har flyttet et mellemdistancemissil til østkysten, siger Sydkoreas forsvarsminister Kim Kwan-Jin torsdag, og det får frygten for et angreb mod Sydkorea, Japan og USA til at stige.

Ifølge Kim Kwan-Jin er det endnu ikke bekræftet, om missilet var bevæbnet med et sprænghoved.

- Det (missilet. red) kan være flyttet med henblik på testaffyring eller militære øvelser, siger Kim Kwan-Jin.

Han tilføjer, at missilet ligner det såkaldte Musudan-missil, som blev vist under en militærparade i Nordkorea i oktober 2010 og menes at have en rækkevidde på omkring 3000 kilometer.

Som det ser ud på satellitbilleder, skulle missilet ikke være rettet mod USA's fastland, men det vil ikke kunne nå så langt, hvis der er tale om Musudan-missilet, lyder vurderingen.

Flytningen af missilet kommer blot en enkelt dag efter, at Nordkoreas militær sagde, at det har fået endelig bemyndigelse til et "nådesløst" angreb på USA, der kan involvere atomvåben.

I en erklæring, der er offentliggjort af det nordkoreanske nyhedsbureau KCNA, hed det, at Den Koreanske Folkehærs generalstab formelt har orienteret den amerikanske regering om, at de amerikanske trusler vil blive "smadret med helt nye, små, lettere og alsidige atomare midler".

Nordkorea meddelte før weekenden, at der er "krigstilstand" mellem Nord- og Sydkorea.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip