Kyllingen doping-angiver holdet i retten

Michael Rasmussen og Denis Menchov var langt fra de bedste venner, mens de var holdkammerater på Rabobank, og det bliver de næppe heller i fremtiden.

Torsdag valgte Michael Rasmussen at trække Denis Menchov med i dopingfaldet, da danskeren blev afhørt i forbindelse med en erstatningssag mellem ham og Rabobank-ledelsen.

- Menchov, Boogerd og jeg fik bloddoping, siger Rasmussen ifølge det hollandske medie NOS, der liverapporter fra afhøringerne i erstatningssagen, der foregår i Arnhem.

Sagen handler om, at Rasmussen føler sig uberettiget fyret, fordi holdledelsen ifølge ham vidste alt om løgnene om opholdssteder, der førte til Rasmussens fald, da han førte verdens største cykelløb og var få dage fra kroningen som Tour de France-vinder 2007.

Rabobank nægter, at man kendte til Rasmussens løgne, inden hele sagen sprang i luften mod Tourens afslutning.

Holdet trak Rasmussen ud af løbet og fyrede ham efterfølgende, fordi det var kommet frem, at danskeren havde forbrudt sig mod dopingreglementet ved at overtræde de såkaldte whereabout-regler gentagne gange.

Danskeren har senere erkendt, at han løj om, hvor han var op til Touren, men han holder fast i, at Rabobank-ledelsen vidste alt om hans reelle opholdssteder og løgnene, og derfor føler danskeren sig fyret på et uberettiget grundlag.

Han kræver en erstatning på mere end 40 millioner kroner, og han forsøger torsdag i retten at overbevise om, at hans brug af doping - og at doping i det hele taget var kendt og accepteret i holdledelsen.

Rasmussen fortæller ifølge NOS torsdag også, at man opbevarede det forbudte epo-stof Dynepo i holdbussens køleskab.

Denis Menchov er stadig aktiv i cykelsporten og har ikke indrømmet doping. Michael Boogerd, som Rasmussen nævner i samme åndedrag, har for få dage siden indrømmet brug af doping i sin aktive karriere.

Michael Rasmussen stod tidligere på året frem og fortalte om sit eget mangeårige dopingmisbrug.

/ritzau/

 

Dagens Gossip