Lance går bodsgang: Læs hvad han sagde

Natten til fredag dansk tid gik det længe ventede tv-interview i luften, hvor den fallerede cykelstjerne Lance Armstrong løftede sløret for sit dopingmisbrug.

Her er et udpluk af, hvad den tidligere syvdobbelte vinder af Tour de France sagde i interviewet med talkshowværten Oprah Winfrey, hvor han blandt andet indrømmer at have benyttet sig af epo, bloddoping, testosteron, kortison og væksthormon.

* Jeg har fortalt en stor løgn, som jeg har gentaget adskillige gange.

* Sandheden var ikke, hvad jeg sagde. Historien var så perfekt i så lang tid. Man overkommer sygdommen, man vinder Tour de France syv gange. Man har et godt ægteskab, man har børn. Det er en mytisk, perfekt historie. Og den var ikke sand.

* Jeg tog mine beslutninger. De er mine fejltagelser. Og jeg sidder her i dag for at anerkende det og for at sige undskyld.

* Det føltes ikke forkert. Jeg havde det ikke dårligt med det dengang, og jeg følte ikke, at jeg snød.

* Jeg ser i dag vreden i folk, som har støttet mig og troet på mig og troet på, hvad jeg sagde. Og de har ret til at føle sig bedraget.

* Jeg opfandt ikke kulturen, men jeg forsøgte heller ikke at stoppe kulturen, siger han om brugen af præstationsfremmende midler i cykelsporten, da han startede med doping i midten af 1990'erne.

* Jeg var lederen af holdet. Jeg skulle været et eksempel. Men der var ingen direkte ordre fra mig om, at du skulle tage doping for at være på holdet. Vi var alle voksne mænd, der tog vores eget valg. Der var folk på holdet, som ikke tog doping, siger Lance Armstrong om dopingkulturen på U.S. Postal-holdet.

* Der var mere glæde i processen, i opbygningen til løbene. Sejrene var ligesom givet på forhånd, siger han om glæden ved at vinde Tour de France syv gange.

* Jeg var et stort konkurrencemenneske. Jeg videreførte min kamp for at overvinde kræften til cykelsporten - jeg skulle vinde for enhver pris. Og det var skidt.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip