Landsholdslegende stopper karrieren

Den tidligere engelske landsholdsangriber Michael Owen tager afsked med topfodbold, når denne sæson slutter i maj.

33-årige Owen, der lavede 40 mål for England, har tirsdag offentliggjort beslutningen på sin hjemmeside, hvor han skriver, at det er det rigtige tidspunkt at takke af.

- Jeg har været meget heldig med, at min karriere har bragt mig steder hen, som jeg kun kunne have drømt om, skriver Michael Owen.

Han indledte sin karriere i Liverpool, hvor han i 1997 debuterede i en alder af 17 år og slog igennem med sådan et brag, at han allerede året efter kom med i den engelske trup til VM i Frankrig.

Her lavede han to mål, blandt andet det berømte solomål mod Argentina i 1/8-finalen, der gjorde den unge hurtigløber til international superstjerne.

Han blev i 2001 kåret til årets spiller i Europa, mens han fortsat hamrede mål ind for Liverpool, hvor han nåede 306 kampe og 179 mål.

Siden gik turen til Real Madrid, Newcastle, Manchester United og nu Stoke City, men i de senere år har hans rolle mest været som indskifter, og spilletiden har været stærkt begrænset.

Michael Owen er den fjerdemest scorende spiller nogensinde på det engelske landshold. Hans 40 mål er kun overgået af Bobby Charlton, Gary Lineker og Jimmy Greaves.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip