Lav forskerskat lokker kloge i tusindvis til

Forskerskatteordningen i Danmark er en succes, som tiltrækker mange udenlandske specialister og nøglemedarbejdere her til landet.

Det viser ny, international forskning, som snart offentliggøres i det økonomiske tidsskrift The Quarterly Journal of Economics, skriver Børsen.

Her fremgår det, at det samlede antal af de dygtige udlændinge på den lave forskerskat er dobbelt så højt i Danmark, end det ville have været, hvis forskerskatteordningen ikke havde eksisteret.

Medicinalkoncernen Novo Nordisk er en af de danske virksomheder, som ofte tager den lukrative ordning i brug for at lokke udenlandske medarbejdere til landet.

- Novo Nordisk er meget glad for forskerskatteordningen, og vi bruger den hyppigt. Den er et meget vigtigt instrument for os for at tiltrække internationale profiler til positioner i Danmark, siger Leif Fenger Jensen, corporate vice president i firmaet, til Børsen.

Nye tal fra Skat, der ikke er offentliggjort endnu, viser, at der i 2012 var omkring 4700 personer på ordningen. Det er et rekordhøjt tal, og det er også en stigning på 23 procent sammenlignet med året forinden.

Forskerskatteordningen, der blev indført i 1991 og siden ændret flere gange, betyder, at højtlønnet, udenlandsk arbejdskraft kan betale en bruttoskat på 26 procent efter arbejdsmarkedsbidrag uden fradrag i op til fem år.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip