Liberal Alliance har kommunalt vokseværk

Danmarkskortet skal være langt mere orange, hvis det står til Liberal Alliance.

I denne weekend holder partiet landsmøde i Tivoli Congress Center. Landsmødet skal blandt andet bruges til at forberede en storoffensiv til kommunal- og regionalvalget til november.

I 2009 var partiet repræsenteret i godt en tredjedel af landets 98 kommuner. Nu skal partiets politik, der blandt andet handler om at slanke kommunerne, på dagsordenen i byråd landet over.

- Det er sådan, at vi for fire år siden stillede op i 28 kommuner. Allerede på nuværende tidspunkt stiller vi op i 70 kommuner, men måske kan vi stille op i alle landets kommuner, hvis vi er heldige, siger politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll til Newspaq.

På landsmødet skal de mange liberale byrødder klædes på til valget.

- Søndag har vi et stort kandidatseminar netop for at forberede dem, der skal ud og forsvare de liberale faner til efteråret. Kandidaterne skal klædes ordentligt på og komme i stemning, siger ordføreren om kandidatseminaret.

Landsmødet kommer dog også til at handle om klassisk Liberal Alliance-mærkesager.

- Det vi har set på det seneste er sjat-reformer. Det svarer til, at man skal vende en supertanker, men lige nu kun er man kun blevet enige om, at den skal vendes. Vi skal have skatten ned, så vi kan skabe vækst og give danskerne større personlig frihed, lyder det fra Simon Emil Ammitzbøll.

Liberal Alliance har ni mandater i Folketinget. I kommunerne er partiet repræsenteret i 15 ud af 98 kommuner. Bedst repræsenteret i antal er partiet i Københavns Kommune, Syddjurs Kommune og Ærø Kommune med to medlemmer i hvert af byrådene.

 

Dagens Gossip