Ligatrænere støtter Olsen i Mtiliga-sag

Var landstræner Morten Olsen en postgang for hurtig til at smide Patrick Mtiliga af landsholdet? Var det for hård en beslutning?

Ikke ifølge tre superligatrænere og en træner i 1. division, som alle ville have gjort det samme, hvis en af deres spillere ikke var klar til at spille en kamp, fordi han var skuffet over i første omgang ikke at være valgt til startopstillingen.

Træner FC Midtjylland, Glen Riddersholm, har aldrig selv oplevet noget lignende i sine over 20 år som træner.

- Jeg havde truffet fuldstændigt samme beslutning som Morten Olsen. Når man gør sådan, så sætter man sig ud over fællesskabet, ud over det at være en del af et hold.

- Men ingen er over holdet, holdet er det største og vigtigste, når man vælger at dyrke en holdsport, siger Riddersholm til MetroXpress.

I Randers FC mener træner Colin Todd, at Mtiliga burde være stolt over at være en del af landsholdet.

- Det er en ære, som ikke alle oplever. Der er spillere, der ville elske at være i den situation, men som ikke får chancen.

- Er du professionel, så skal du være henrykt for at blive valgt af træneren, om det så er til en plads på bænken. I Randers ville det være en intern sag, hvor vi naturligvis ville straffe spilleren, siger Todd.

Samme konklusion er træner i FC Vestsjælland, Ove Pedersen, kommet frem til:

- Det ser ud til, at Morten Olsen håndterer den helt rigtigt. Det ser det ud til, som sagen er fremlagt i medierne. Der skal være noget, som ikke er fremlagt, noget, der er fortiet, hvis Mtiliga skal have en lillebitte sag.

- Én ting er, at man er skuffet og sur på trænerne, men i det her tilfælde så svigter man jo både medspillerne og hele nationen. Den er ikke særligt sjov.

Niels Frederiksen, træner i Lyngby, som spiller i den næstbedste række:

- Jeg tror, at jeg ville have reageret som Morten Olsen. Jeg kan sagtens forstå ham. Det er ikke holdbart, at man står på kampdagen, og så har en spiller på bænken, som ikke vil på banen, siger Frederiksen.

 

 

Dagens Gossip