Løkke solgte julehjerter med Kopenhagen Fur

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har i samarbejde med Kopenhagen Fur solgt julepelshjerter til fordel for Børnecancerfonden.

I Tivoli solgte den tidligere statsminister i december 2012 hjerterne i en bod, hvor han var med til at samle i alt 250.000 kroner.

Onsdag kom det frem, at minkavlernes selskab Kopenhagen Fur i 2012 støttede Venstre med omkring 70.000 kroner i partistøtte.

Alt overskuddet fra salget af de små, røde julepelshjerter gik til Børnecancerfonden gennem cykelholdet Team Rynkeby, der årligt cykler til Paris, som Lars Løkke Rasmussen var en del af.

- Der er to grunde til, at jeg er en del af Team Rynkeby. For det første på grund af sagen om børnekræft. For det andet er det et projekt, der gør noget godt for dig selv, mens du gør noget godt for andre, sagde Lars Løkke Rasmussen dengang ifølge Kopenhagen Furs hjemmeside.

Flere danske kendisser var med til at sælge julehjerterne herunder Pia Kjærsgaard (DF), radiovært Peter Falktoft, tv-vært Bubber, nyvalgt EU-parlamentsmedlem Ulla Tørnæs (V) og Anne-Mette Fogh Rasmussen, der er gift med Nato's generalsekretær Anders Fogh Rasmussen.

Indsamlingen og partistøtten fandt sted samme år, men ifølge Venstres partisekretær Claus Richter var partiet i tvivl om, hvorvidt støtten fra Kopenhagen Fur skulle indberettes, og partiet rettede derfor henvendelse til Skat, der oplyste, at det var en fejl ikke at indberette det.

Derpå indberettede Venstre partistøtten i et brev til Indenrigsministeriet den 20. maj i år.

I Venstres bagland har flere åbent kritiseret partiformanden, der senest har været i mediernes søgelys efter en sag om tøjindkøb for 152.000 kroner, rygning på hotelværelser og en familierejse på partiets regning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip