Loft til Troels Lund: Det er ikke Rusland

Daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) var særdeles interesseret i at tale om Helle Thorning-Schmidts (S) og Stephen Kinnocks skatteforhold.

Det forklarer forhenværende departementschef Peter Loft, da han mandag afhøres af Skattesagskommissionen for anden gang.

Loft tog selv initiativ til at orientere ministeren, når der var nyt i sagen. Men derudover tog Lund Poulsen selv sagen op ofte.

- Kan du huske, om I drøftede sagen mellem den 3. og den 13. september, spøger udspørger Lars Kjeldsen.

- Jeg har ikke nogen specifik erindring om det, men det ville undre mig, hvis der var gået 10 dage, hvor vi ikke havde snakket om det, siger Loft.

- Bortset fra de gange, hvor der var egentlige oplysninger, var det ikke en sag, jeg tog op af egen drift, tilføjer han.

Han fastholder dog, at Troels Lund Poulsens interesse i sagen var en undren over de tekniske forhold og de mange modstridende oplysninger, der florerede i pressen.

- Han har aldrig sagt: Det tror jeg ikke på, fastslår Loft.

Alligevel følte Loft trang til at markere, hvor grænsen gik.

- Jeg kan huske, at jeg en gang for sjov sagde: Nu må du lige huske, at det her er altså Danmark og ikke Rusland, hvor en eller anden oligark sidder i fængsel, formelt på grund af skattesvig, men formentlig fordi han var uenig med Putin.

- Jeg sagde det for sjov. For lige at markere, at der er grænser for, hvor meget du må bede mig om og spørge mig om.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip