Lundby-forstander var i udlandet da ulykken skete

Lundby Efterskoles forstander, 57-årige Truels Achton Truelsen, fortæller fredag i Retten i Nykøbing Falster, at han undrer sig meget over, at to af skolens lærere og 13 elever sejlede med dragebåde i februar 2011.

- Der har aldrig tidligere været sejlet om vinteren. Det har aldrig været på tale, at vi skulle sejle i den periode. Jeg har aldrig hørt Michael nævne, at han havde lyst til at sejle i den periode, siger han.

- Så da jeg fik opringningen om, hvad der var sket, blev jeg mildest talt overrasket, siger han, og afviser, at han har godkendt sejlads i februar.

- Jeg fik en opringning omkring klokken 14 den eftermiddag (11. februar 2011, red.), og jeg må indrømme, at jeg ikke kunne forestille mig, at de var sejlet ud.

Truels Achton Truelsen var selv i Østrig på ulykkestidspunktet. Her skulle han besigtige et skisportssted, som skolen muligvis skulle besøge.

Først et par dage efter ulykken hører forstanderen, at Michael Jørgensen og flere af eleverne også havde sejlet med dragebåd på Præstø Fjord to dage før ulykken.

Læreren, som mistede livet, var den eneste af eleverne med reel sejlererfaring, men samtidig den eneste uden svømmevest.

Eleverne bar svømmeveste, men ikke redningsveste, der kunne sikre, at de holdt hovedet over vandet, hvis de skulle miste bevidstheden.

Da båden kæntrede, faldt de to lærere og 13 børn i det to grader kolde vand.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip