Måling giver Vilhelmsen nok at arbejde med

Der er arbejde nok at tage fat på for SF's nye formand, Annette Vilhelmsen, efter hendes overbevisende sejr over sundhedsminister Astrid Krag.

En ny meningsmåling, foretaget af Voxmeter for Ritzau i ugen op til formandsvalget, viser nemlig, at SF fortsætter sin massive nedtur.

Kun 5,6 procent af vælgerne ville sætte deres kryds ved det røde parti, hvis der var folketingsvalg i dag, viser målingen. Det er 1,5 procentpoint færre end for to uger siden og et væsentligt fald fra de 9,2 procent, der stemte SF ved valget i september sidste år.

Det seneste resultatet er det næstdårligste for SF i en Voxmetermåling nogensinde.

Kun en enkelt gang - 27. juni i år - har vælgertilslutningen være lavere end nu. Her ville 5,4 procent af vælgerne ifølge Voxmeter stemme på partiet.

De dårlige målinger er kulminationen på en godt et år lang nedtur for SF, der ellers fra november 2007 til august 2011 lå stabilt på over 14 procent af stemmerne

Til gengæld er der en lille fremgang at spore i den røde blok generelt, som i dag ville kunne mønstre 77 mandater mod blå bloks 98. Ved den seneste måling 1. oktober var forholdet 75 til rød og 100 til blå.

Radikale går tre mandater frem og står dermed status quo med valgresultatet fra folketingsvalget, mens Socialdemokraterne ville få 34 mandater - et fald siden valget, men en lille fremgang siden sidste Voxmetermåling.

I modsatte blok er både Venstre og Dansk Folkeparti gået frem siden valget og står nu til henholdsvis 59 og 24 mandater. Venstre fastholder dermed positionen som Danmarks største parti.

Men med valget af Annette Vilhelmsen som ny SF-formand efter Villy Søvndal vil det billede formentlig ændre sig lidt, mener Hans Mortensen, der er politisk journalist på Weekendavisen og forfatter til en bog om SF.

- Det er ikke underligt, at SF's vælgere ikke har kunnet se, hvad partiet står for og vil fremover. Men lige så snart der er valgt en formand og sat et ministerhold, så tror jeg, at det vil stabilisere sig noget for SF, sagde Hans Mortensen lørdag.

Meningsmålingen er lavet mellem 8.-13. oktober, altså frem til dagen, hvor Annette Vilhelmsen satte sig i formandsstolen.

 

Dagens Gossip