Måling: SF har aldrig ligget lavere

Regeringens reformudspil i den forløbne uge har slidt yderligere på SF's tilslutning blandt vælgerne. Partiet er dykket til det hidtil laveste niveau i de mere end 10 år, Voxmeter har lavet meningsmålinger, og er for første gang under fem procent.

Partiets opbakning er halveret til 4,6 procent af stemmerne, svarende til 8 mandater, hvis der var valg i dag. SF fik 16 mandater i Folketinget i september 2011. I en måling for en uge siden stod SF til 5,5 procent af stemmerne.

Det hidtil laveste resultat er fra juni 2012, hvor tilslutningen lå på 5,4 procent.

Meningsmålingen er gennemført for Ritzau i den uge, hvor regeringen søsatte sin Vækstpakke DK med nedsættelse af selskabsskatten, reformer af kontanthjælpen og SU og en storstilet plan for opgradering af landets jernbanenet.

Tallene skal tages med det forbehold, at den statistiske usikkerhed for SF kan være plus-minus 1,8 procentpoint.

Hans Mortensen, SF-kender og politisk journalist på Weekendavisen, finder SF's tilbagegang forudsigelig.

- Symbolikken ved det med selskabsskatten er så stor, at det helt tydeligt er svært for SF at håndtere. Det har vel været en kæmpeskuffelse for dem, der troede, at Annette Vilhelmsen kunne noget andet end den tidligere ledelse, siger han.

SF skal nu i gang med selvransagelse over regeringsdeltagelsen, og det kan blive en smertelig proces. Intet tyder på, at SF sidder i regering efter næste valg, næsten uanset hvordan det går, forudser Hans Mortensen.

- SF'erne har fundet ud af, at det ikke var den gamle ledelse, der ville det ondt, men at det faktisk er svært at sidde i regering, uanset hvilken ledelse de har. De to andre regeringspartier har også tydeligt vist, at de ikke ønsker at forære SF noget, siger han.

Det er anden gang på under en uge, at SF sætter bundrekord i en meningsmåling. En Megafon-måling for TV2 og Politiken gav partiet en vælgertilslutning på 4,8 procent - den laveste nogensinde hos Megafon.

Enhedslisten kan notere sig stor fremgang fra 12 mandater ved 2011-valget til 19 i dag, svarende til 10,5 procent af stemmerne.

Ifølge Voxmeter ville blå blok i dag få 99 mandater mod 86 ved valget. Regeringspartierne kan sammen med Enhedslisten mønstre 76 mandater mod 89 ved folketingsvalget i 2011.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip