Målteknologi i fodbold må vente

Selvom mange sikkert glæder sig til at slippe for spørgsmålet, om fodbolden var inde over stregen eller ej, maner formand for Dansk Boldspil-Union (DBU) Allan Hansen til besindighed.

Han mener ikke, at de to mållinjeteknologier, der bliver testet ved det igangværende VM for klubhold i Japan, er klar.

- Der findes ikke et fuldstændigt sikkert system endnu. Det ene system bliver påvirket af de reservebolde, der er uden for banen. Desuden er prisen stadig for høj til, at det kan blive implementeret overalt, siger Allan Hansen.

Efter flere test er det dansk-tyske GoalRef og det kamerabaserede Hawk-Eye, der er kendt fra tennisverdenen, blevet udvalgt som mulige løsninger.

Prisen kan få betydning, da det vil være omkostningsfuldt at installere i de verdensomspændende ligaer og turneringer.

Det koster Fifa én million dollar, svarende til 5,74 millioner kroner, at bruge de to systemer ved turneringen i Japan.

- Teknologien skal være klar til at blive implementeret over alt, før jeg bliver tilhænger. Det giver ingen mening, hvis det ikke er ens for alle klubber, uanset hvor man spiller. Ellers er de sportslige betingelser ikke ens, siger Allan Hansen.

Han hælder derfor, ligesom den europæiske fodboldunion Uefa, til, at fem-dommer-systemet foreløbigt er den bedste løsning.

Her står der en dommer ved målstolpen og holder øje med, om der er mål eller ej. Hvis de to systemers mangler bliver udbedret, er han dog tilhænger af mållinjeteknologien på sigt.

- Hvis prisen er god, man finder et system, der er fuldstændig pålideligt og som kan komme med en afgørelse på et splitsekund, så er jeg fan af mållinjeteknologien, siger Allan Hansen.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip