Mader: Det har været grusomt

Manden, der sammen med Jørgen Leth løftede cykelsporten og Tour de France fra at være en særforestilling for originaler til et nationalteater for millioner, har fået et par ekstra grå hår og en dyb panderynke i årets løb.

For Jørn Mader har stadig varme følelser for det franske løb, og 2012 har været en prøvelse for den tidligere TV2-kommentator.

- Det har været et grusomt år. Det kunne næsten ikke være værre, siger Jørn Mader.

- Det siger jeg på baggrund af vores dom fra 1998, da vi slog fast, at det egentlig var godt, at det var sket (Festina-skandalen), for så kunne vi starte på en frisk, og det kunne ikke blive værre.

- Men så fortsatte det altså med 120 i timen, kan vi se nu, siger Mader med henvisning til doping.

Cykelåret 2012 vil blive husket for mange begivenheder, der skete for år tilbage. Og en af dem vil overstråle alle andre.

Lance Armstrong blev dopingdømt og frataget sine syv Tour de France-titler, og amerikaneren, der som en høg har jagtet hver en lille sjæl, der har stillet spørgsmål ved, om han virkelig kun kørte på vand og brød, blev pludselig tavs.

Texaneren valgte at sige "nok er nok" og modtage sin dom - vel at mærke uden at indrømme noget.

Han havde ikke andet valg, mener Jørn Mader, som i 1990'erne havde et godt forhold til amerikaneren.

- Jeg ser det som en indrømmelse. De havde så mange ting på ham, at han ikke kunne komme ud af det.

- Armstrong var en fantastisk mand, før han blev stor. Han var altid til sjov, grin og ballade, og du kunne snakke med ham.

- Men pludselig, da han vandt første gang, blev han arrogant. Han fik bodyguards og ville ikke tale med nogen, siger Jørn Mader.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip