Mange sexarbejdere sælger sig af fri vilje

De fleste migranter i sexindustrien har selv besluttet, at de helt eller delvist vil ernære sig med sexarbejde, og de føler sig hverken tvunget eller udnyttet til at gøre det.

Sådan lyder konklusionen i et stort forskningsprojekt blandt migrantsexarbejdere i London, skriver Information. Det omfatter 100 kvalitative interview af primært kvinder, men også enkelte mænd og transkønnede i sexindustrien.

Blandt dem gav syv procent udtryk for, at de var underlagt forskellige grader af tvang og udnyttelse, og seks procent var blevet "handlet".

Men næsten ni ud af 10 følte sig ikke hverken tvunget eller udnyttet - de havde af forskellige årsager selv valgt at være sexarbejdere, lyder det.

Migrationsforsker Nick Mai fra London Metropolitan University har stået i spidsen for forskningsprojektet:

- Et mindretal migrerer for at sexarbejde, men en typisk "vej ind" er, at man efter nogen tid med lavt betalte job og lange arbejdsdage bliver præsenteret af en ven eller kollega for muligheden - der for mange vil betyde flere penge og færre arbejdstimer.

- Så prøver man det måske af, og nogle kan ikke, andre kan godt. Men sexarbejde repræsenterer for mange en strategi til at speede migrationsprojektet op, til at nå en højere levestandard hurtigere, tilføjer Nick Mai.

Han understreger, at undersøgelsens 100 kvalitative interview ikke nødvendigvis giver et repræsentativt billede, og at seks procent handlede på globalt plan er mange mennesker.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip