Mange vil læse til sexolog på universitetet

Uddannelsen er kun lige på trapperne. Alligevel har flere end 50 bedt om at komme på den foreløbige venteliste til den masteruddannelse i sexologi, som Aalborg Universitet opretter til september.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

- Vi har ramt det rigtige tidspunkt. En sådan uddannelse har længe været efterspurgt, men hidtil har der kun været en række mere eller mindre lødige private kurser, siger overlæge Astrid Højgaard til avisen om den overvældende interesse.

Som ledende overlæge på Sexologisk Klinik på Aalborg Universitetshospital har hun været en af drivkræfterne bag den nye uddannelse, der er Danmarks første i universitetsregi.

Det er primært læger, sygeplejersker, fysio- og ergoterapeuter, jordemødre og psykologer, som er målgruppen for den nye uddannelse.

Astrid Højgaard gætter på, at især sygeplejersker vil være blandt de 30 studerende, der kan begynde sexolog-studierne til september.

Uddannelsen i sexologi handler i høj grad om rådgivning, fortæller overlægen.

Mange oplever seksuelle problemer, ikke mindst i forbindelse med sygdom. Men hidtil har det knebet med fagfolk til at rådgive og behandle, når seksualiteten volder besvær, siger hun til Nordjyske Stiftstidende.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip