Metro har lagt plan for flere lærlinge

Metroselskabet har tidligere rykket for at få flere lærlinge ind i byggeriet af cityringen i København - et byggeri til over 20 milliarder kroner.

Lige nu er der blot to lærlinge blandt de omkring 400 arbejdere på metrobyggepladserne, mens målsætningen er 5-7 procent.

Målsætningen blev aftalt i sommeren 2011 med Metroselskabet, Dansk Byggeri, 3F og Copenhagen Metro Team, den italienske entreprenør, før byggeriet var gået i gang.

- Derfor er vi selvfølgelig skuffede over status lige nu, siger direktør i Metroselskabet Henrik Plougmann Olsen.

De manglende lærlingepladser betød, at man allerede i efteråret 2012 begyndte at lede efter nye løsninger. Og lige nu afventer den nye lærlingeordning at blive godkendt i Undervisningsministeriet.

- Vi håber, at den nye ordning bliver godkendt i Ministeriet for Børn og Undervisning og kan være med til at løse problemet, siger Henrik Plougmann Olsen og fortsætter:

- Hvis det viser sig, at den ikke virker efter hensigten, vil vi tage skridtet videre og undersøge mulighederne for at stille krav om praktikpladser i udbuddet af fremtidige metroarbejder, lyder det fra direktøren.

Han slår fast, at lærlingepladser fortsat er et vigtigt mål for Metroselskabet.

Københavns Kommune ejer halvdelen af Metroselskabet, staten ejer 41,7 procent, mens Frederiksberg Kommune ejer resten.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip