Ned til 15 frostgrader

Mange bilister i den vestlige del af landet vil nok få svært ved at starte deres biler onsdag morgen efter en hundekold nat. Men dog med meget store udsving landsdelene imellem.

I Sønderjylland er der målt frostgrader ned til omkring 16 i nattens løb, men det kan blive endnu værre i morgentimerne.

- Det har været rigtig koldt. Og temperaturen kan godt nå at falde endnu mere de næste timer, siger Lars Henriksen, vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut, klokken 06.

- Men der har været meget store forskelle i nat. I Jylland har det været klart vejr, med lokal tåge, og frostgrader omkring 10.

- På Sjælland derimod har det været en del lunere med skyer og frostgrader på mellem en og fire. Skyerne holder lidt på varmen, forklarer Lars Henriksen.

I dag kan jyderne til gengæld så regne med at se solen en smule - men nogen lang optræden bliver der ikke tale om.

På Sjælland skal man dog være heldig for at se solen. Her ventes grå vinterskyer at dominere. Over alt varer frosten ved med minustemperaturer på mellem to og otte. Går der hul på skydækket, vil temperaturerne falde.

På landsbasis ventes frostgrader i de lyse timer på mellem to og otte.

- I går var der nogle prognoser, der pegede på snebyger visse steder i dag, men den har vi ændret. Vi venter nu overvejende tørt vejr over hele landet med en jævn til svag vind, siger Lars Henriksen.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip