Nordjyske studerende slår københavnerne

Studerer du på Aalborg Universitet, bliver du hurtigere færdig end alle andre.

Her er den gennemsnitlige studietid på de lange videregående uddannelser nemlig fem år, mens den på landets øvrige universiteter er markant højere.

Bundproppen i forhold til at få studerende igennem er Københavns Universitet (KU), der har en gennemsnitlig studietid på 6,6 år. KU bliver skarpt forfulgt af Roskilde Universitet med 6,5 år. Det fremgår af nye tal, metroXpress har fået fra Uddannelsesministeriet.

Ifølge professor Palle Rasmussen, uddannelsesforsker ved netop Aalborg Universitet, er der en række gode forklaringer på, at læreanstalten i det nordjyske får de studerende hurtigere igennem.

- Der lægges for eksempel meget vægt på, at de studerende arbejder sammen om større opgaver, hvilket er med til at fastholde folks interesse og fokus på uddannelsen, siger han.

Forskeren henviser til, at gruppearbejde og gruppeeksamen - der netop er ved at blive genindført - har stor betydning i den sammenhæng.

Aalborg Universitets førsteplads på studietids-opgørelsen skyldes også "en fundamental kulturforskel" i forhold til især København. Det mener forfatteren Lars Olsen, der har skrevet flere bøger om det danske uddannelsessystem.

- Det er jo tankevækkende, at Aalborg Universitet har den bredeste sociale rekruttering og samtidig har den korte gennemførelsestid, siger forfatteren til metroXpress.

- I Aalborg råder de deres studerende til at lave specialer og andre store opgaver i samarbejde med offentlige og private virksomheder. På Københavns Universitet har du en meget mere teoretisk tilgang, tilføjer Lars Olsen,

Han mener, at alle landets øvrige universiteter kan lære noget af Aalborgs mere praksisnære tilgang til tingene. Københavns Universitet vil dog ikke sådan lige uden videre adoptere den nordjyske model, forklarer vicedirektør Hanne Harmsen.

- KU skal ændre en kultur, som er opbygget over 100 år, hvor nogle af de nyere universiteter har kunnet gribe det anderledes an, siger hun til metroXpress.

Kilde: metroXpress

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip