Nu skal bankchefer i EBH stå til regnskab

Oprydningsarbejdet i forbindelse med finanskrisen er i fuld gang. Og nu er turen kommet til opgøret med fem bankfolk, EBH Bank og Sparekassen Himmerland, hvor Bagmandspolitiet har tiltalt de involverede for kursmanipulation for 8,7 millioner kroner.

Det er den tidligere chef i EBH Finn Strier Poulsen, en af hans ledende medarbejdere, den tidligere direktør i Sparekassen Himmerland Svend Jørgensen og to af hans medarbejdere der torsdag sætter sig på anklagebænken i Retten i Hjørring.

Med sagen rulles historien bag krakket i EBH Bank op. Banken gik ned, da finanskrisen rasede tilbage i 2008.

Det var Finanstilsynet, der i sin tid anmeldte Sparekassens og EBH's ledende medarbejdere for at have aftalt at købe aktier i hinandens banker.

Aftalen betød, at Sparekassen Himmerlands aktier ikke kunne komme til at koste mindre end 600 kroner på trods af, at den finansielle krise medførte et pres på bankens aktier.

Da andre bankers aktier fik smæk, lå Sparekassens aktier stabilt omkring de 600 kroner, da handlerne med EBH Bank fandt sted i august og september 2008.

Anmeldelsen førte til en tiltale fra Statsadvokaten for Økonomisk Kriminalitet - i daglig tale kaldet Bagmandspolitiet - og de fem bankfolk skal nu have politiets anklager prøvet i retten.

Uanset skyld eller ej, har sagen allerede betydet store ændringer i Sparekassens ledelse. Daværende bankdirektør Svend Jørgensen trådte tilbage i november 2011, da Bagmandspolitiet sigtede ham i sagen for kursmanipulation.

Når sagen starter, er det første gang, at Bagmandspolitiet sætter ord på, hvad de mener, der er foregået af ulovligheder i forbindelse med en sag fra den krakkede EBH Bank.

- Vi arbejder os fra periferien ind mod centrum, og først et stykke inde i det nye år er vi færdige med at efterforske de tungere dele af bankens sammenbrud, har statsadvokat Jens Madsen fra Bagmandspolitiet sagt til Nordjyske Stiftstidende.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip