Nu skal danskerne finde jobbet i Tyskland

Arbejdskraft kender ingen grænser - og det tager en dansk og en tysk jobportal nu konsekvensen af.

Danske Sydjob.dk og tyske Monster.de har sammen med Udviklingsråd Sønderjylland og den tyske pendant WiReg i Flensborg lavet en grænseoverskridende jobportal: danske Grænsejob.dk, tyske Grenzarbeit.de og den europæiske udgave Borderjob.eu.

Jobportalen skal gøre det nemmere for blandt andet danskere, der enten er ledige eller som bare leder efter en ny arbejdsgiver, at finde frem til ledige stillinger. Og oveni bliver det også nemmere for arbejdsgiverne at slå ledige stillinger op for alle i regionen.

Det er planen, at Sydjob smider omkring 1000 job i Region Syddanmark i puljen. Og tyske Monster leverer minimum 1000 job i Nordtyskland, oplyser Sydjob.dk.

- Den grænseoverskridende jobportal er et rigtigt godt initiativ, som jeg forventer vil være til stor gavn for arbejdsmarkedet i grænseregionen, siger Hans Philip Tietje (V), der er formand for Region Sønderjylland-Slesvig.

- Jobbanken vil gøre det nemmere for arbejdsgiverne at rekruttere kvalificerede kandidater på begge sider af grænsen. Det vil naturligvis også være nemmere for jobsøgende at finde job på begge sider af grænsen, siger han om tiltaget.

Også tyske politikere ser positivt på, at tyske og danske job i regionen samles ét sted:

- Ethvert initiativ er velkomment, der gør det grænseoverskridende arbejdsmarked mere smidigt, styrker Flensborg og hele regionen, lyder det fra overborgmesteren i Flensborg Simon Faber fra det danske mindretals part i Sydslesvig SSW, Sydslesvisk Vælgerforening.

Jobportalen ventes at åbne 1. juni, oplyser Sydjob.dk, der i forvejen er jobportal i Syd- og Sønderjylland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip