Ny anklage mod Elbæk: Hjalp søns lobbyfirma

Tidligere kulturminister Uffe Elbæk hjalp i sin ministertid sin søn med at kaste glans over et arrangement for en kunde i det kommunikations- og lobbyfirma, hvor hans egen søn var ansat.

Samtidig viser det sig, at Kulturministeriet har givet forkerte oplysninger. Det kan TV 2 nu afsløre.

Mens sagen med beskyldninger om nepotisme mod Uffe Elbæk var på sit højeste sendte TV 2 den 4. december en aktindsigtsanmodning for at få at vide, hvorvidt der havde været kontakt mellem Kulturministeriet og firmaet PrimeTime Kommunikation, hvor Uffe Elbæks søn, Frej Elbæk, var ansat. Det afviste Kulturministeriet blankt.

"Kulturministeriet er ikke i besiddelse af dokumenter," mellem Kulturministeriet og Lobbyfirmaet PrimeTime, hedder det i aktindsigten til TV 2.

Men nu, efter Uffe Elbæk er gået af som minister, har ministeriet pludselig opdaget nye dokumenter, som viser at Elbæks søn, Frej Elbæk, direkte har taget kontakt til kulturministerens spindoktor, og været i kontakt med kulturministeren selv for at få ham til at hjælpe en af lobbyfirmaets kunder, Statsbiblioteket, med at indvie et nyt projekt.

De nye oplysninger, som TV 2 er kommet i besiddelse af, er ifølge en ekspert i offentlig forvaltning er det en alvorlig sag, hvis Kulturministeriet bevidst har videregivet de forkerte oplysninger i sagen.

"Ministeriet har pligt til at svare korrekt. Det har de tydeligvis ikke gjort. Det er altid alvorligt, når offentligheden ikke får tilstrækkelige oplysninger eller bliver vildledt. Jeg kan ikke vurdere om det er fejl, men det er selvfølgelig påfaldende, at ministeriet svarer forkert, mens Uffe Elbæk er minister og først svarer rigtigt, når han er væk," siger forskningschef på Danmarks Medie og journalisthøjskole Oluf Jørgensen til TV 2.

Kommunikationschef i Kulturministeriet, Michael Jannerup, beklager fejlen, men vil ikke svare på, hvorfor ministeriet har givet forkerte oplysninger.

"Vi har lavet en beklagelig fejl. I det øjeblik vi opdager fejlen, forsøger vi at rette op på den," siger Michael Jannerup til TV 2.

Det har ikke været muligt for TV 2 at få en kommentar fra tidligere kulturminister Uffe Elbæk.

 

 

Dagens Gossip