Øv, øv weekenden bliver blæsende og våd

Selvom snapsen og sildemaden kommer på bordene i weekenden til de første julefrokoster landet over, bliver der intet julevejr med sne og frost. I stedet byder vejrmenuen på en klassisk november-buffet: Regnvåde skyer og masser af blæst.

Fredagen begynder ellers lovende med solskin fra morgenstunden, men allerede før middag drypper det i Vestjylland.

- Regnen breder sig langsomt mod øst og rammer hovedstadsregionen sidst på eftermiddagen eller først på aftenen. Vinden bliver jævn til hård, men aftager i løbet af dagen, siger vagtchef Lars Henriksen fra DMI.

Lørdag ligner weekendens højdepunkt. Her er der langt imellem regndråberne, og solen sender temperaturen op på 10 grader nogle steder.

- Det bliver en hæderlig dag med overvejende tørt vejr. Der kan komme enkelte byger først på dagen, men det bliver en ganske pæn lørdag årstiden taget i betragtning, fortæller Lars Henriksen.

- Men søndag går det noget ned ad bakke, tilføjer vagtchefen.

Weekenden slutter nemlig af med masser af skyer og efterhånden også regn flere steder i landet.

- Især Nordvestjylland får mest regn i løbet af søndagen, men der skal nok komme regn til alle. Der falder mellem fem og 10 millimeter, lyder vejrprognosen fra Lars Henriksen.

Samtidig med at regnen pjasker ned, tager vinden til i styrke.

- Det kan godt gå hen og blive relativt blæsende. Det bliver en jævn til hård vind fra sydøst og op til kuling ved kysterne.

- Sidst på dagen og i løbet af aftenen kan vinden godt nå op på en hård kuling i nordvest, fortæller Lars Henriksen.

Både natten til lørdag og søndag kan termometeret nærme sig frysepunktet - men udbredt nattefrost må vente lidt endnu.

- Der kan stedvist komme let nattefrost. Det er nok specielt i det indre Jylland, hvor vinden aftager noget, forklarer Lars Henriksen.

 

 

Dagens Gossip