Paven vil integrere homoseksuelle

Pave Frans siger, at homoseksuelle ikke bør dømmes eller marginaliseres, men at de bør integreres i samfundet.

I en samtale med journalister om bord på et fly hjem fra Brasilien forsvarer paven homoseksuelle mod diskrimination, men han henviser også til den katolske kirkes universelle katekismus, som siger, at homoseksuel orientering ikke er forkert, men at homoseksuelle handlinger er.

Paven, der kom tilbage til Rom mandag, siger videre, at kirkens forbud mod kvindelige præster er "definitivt", selv om han ønsker at se dem i en mere ledende rolle i kirkens administration og i de præstelige aktiviteter.

- Men i spørgsmålet om kvindelige præster har kirken talt og sagt nej. Den dør er lukket, siger paven.

Det er første gang, at han har talt offentligt om sit syn på diskussionerne om kvindelige præster.

Pave Frans understreger også, at Vatikanets bank må blive "ærlig og transparent".

Paven, der som den første er født i Latinamerika, har under sit besøg i Rio de Janeiro lovet at skabe en mere enkel og mere ydmyg katolsk kirke.

Han har igen og igen opfordret de katolske præster til at gå ud i slumkvartererne, som han selv har besøgt i Rio.

- Vær ikke bange for at bringe Kristus ind i alle områder af tilværelsen - selv i samfundets yderste udkant hos dem, der er længst væk og mest ligegyldige over for kirken, lyder et af de gennemgående budskaber fra den 76-årige paves besøg i Rio de Janeiro.

Katolikkernes religiøse overhoved ankom til Brasilien mandag i sidste uge, og den 76-årige argentiner fik fra begyndelsen en rockstjerne-modtagelse i Sydamerikas største land.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip