Pavens efterfølger: Her er favoritterne

Den katolske kirke skal finde en ny frontfigur, og spekulationerne er allerede i fulde omdrejninger om efterfølgeren til tyskfødte Benedikt XVI, som inden længe går på selvvalgt pension.

De 118 kardinaler, som skal vælge den nye pave i Det Sixtinske Kapel i Vatikanet, er delt i to forskellige grupper:

På den ene side har man italienerne, og på den anden side står "globaliseringsfraktionen", skriver det tyske nyhedsmagasin Spiegel.

Hvis den internationale gruppering får deres vilje, hedder den nye pave Peter Turkson, lyder analysen. Den 64-årige ghaneser vil - hvis han bliver valgt - blive den allerførste afrikaner som førstemand i Vatikanet.

Den nigerianske kardinal Francis Arinze er ifølge nyhedsbureauet AFP også en af favoritterne. Han var allerede på tale som efterfølger for polakken Johannes Paul i 2005.

Hvis man derimod spørger italienerne, er valget allerede klart: Det bliver ærkebiskoppen i Milano, Angelo Scola, rapporterer CNN.

- Rundt om middagsbordene i dag i Rom, der har kardinal Angelo Scola førerpladsen, siger tv-stationens senioranalytiker John Allen.

Huffington Post udråber den 68-årige kardinal og Quebec-canadier Mark Ouellet som en af frontløberne i pavekapløbet.

Meldingen fra flere fremtrædende kilder i Vatikanet lyder desuden, at tiden er moden til et latinamerikansk overhoved for klodens 1,2 milliarder katolikker. Omkring 40 procent af kirkens følgere bor i Syd- og Mellemamerika.

Da Johannes Paul 2. kom til magten i 1978, var det første gang i flere hundrede år, at en ikke-italiener satte sig på den katolske kirkes vigtigste post.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip