Peter Bonde: Lindegaard har tabt keeperkampen

Den danske landsholdsmålmand Anders Lindegaard har set til fra bænken i det omfattende jule- og nytårsprogram i engelsk fodbold.

Konkurrenten David De Gea har stået fuldtid i fire kampe i de seneste 10 dage, og spanieren har nu stået seks Premier League-kampe i træk for Manchester United.

Det er ikke så godt for Lindegaard eller landsholdet, mener den assisterende landstræner, Peter Bonde.

- Nej, det er ikke så godt. Vi har den problematik på nuværende tidspunkt med både Anders Lindegaard og Stephan Andersen (Evian-spilleren, der er landsholdets normale førstekeeper, red.), at de ikke spiller. Det er ærgerligt, siger Peter Bonde.

Spørgsmål: Er det overraskende, at Anders Lindegaard slet ikke har spillet, når der har været så mange kampe på det seneste?

- Man kan sige, at Anders og De Gea har skiftet en del, og så har Anders været lidt skadet, og en fødsel kom på tværs, og efterfølgende har De Gea gjort det fint.

- Sådan er konkurrencesituationen, så jeg ved ikke, om det er overraskende. Jeg synes, at det er mere overraskende, at manager Alex Ferguson har roteret så meget, som han har gjort.

- Nu ser det desværre ud til, at Ferguson har valgt De Gea. Det er ærgerligt for os, siger Peter Bonde.

Spørgsmål: Så du tolker, at der nu er valgt en decideret førstemålmand i United, og at det er De Gea?

- Sådan synes jeg, at det ser ud, lyder det fra Peter Bonde.

Målmandssituationen frustrerer landstrænerassistenten.

- Vi har bøvlet med det her for længe, i mange sæsoner efterhånden. Thomas Sørensen (tidligere landsholdsspiller, red.) spillede heller ikke i Stoke, men gjorde det alligevel godt for landsholdet.

- Heldigvis har vi mange dygtige målmænd, og nu har vi en ligalandsholdstur i januar, hvor vi kan prøve tre, fire målmænd fra den hjemlige liga.

- Så må vi se, hvad vi vælger til landskampen mod Makedonien, siger Peter Bonde med henvisning til årets første landskamp - testkampen i Skopje 6. februar.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip