Politi dræber islamist efter demonstration

Politi i Tunis skød og dræbte søndag en militant islamist og anholdt fem andre under en razzia mod et hus i Kabaria distriktet, siger embedsmænd i den tunesiske hovedstad.

- Politiet dræbte en terrorist og anholdt fem andre i et hus i Kabaria, hvor de skjulte våben, siger Lotfi Hidouri fra Tunesiens indenrigsministerium.

Drabet skete dagen efter, at titusinder af demonstranter lørdag gik på gaden for at tilkendegive deres støtte til den islamistisk-ledede regering ved en af de største demonstrationer siden revolutionen i 2011.

Tilhængere af det regerende Ennahda fyldte Kasbahpladsen ved premierministerens kontor i Tunis. Kasbahpladen var også centrum for de store protester, der ramte landet i dagene efter, at præsident Zine al-Abidine Ben Ali blev væltet i 2011.

Medlemmer af Ennahda siger, at over 150.000 deltog i demonstrationen lørdag.

- Nej til kup, ja til valg, råbte folkemængden med henvisning til Egypten, hvor en folkevalgt islamistisk præsident er blevet fjernet af en anti-islamistisk opposition støttet af hæren.

Ennahda opfordrede tilhængere af regeringen til at tilslutte sig menneskemængden som modsvar på de masseprotester, som har præget landet de seneste dage.

- Vi støtter regeringens legitimitet, fordi vi holder af Tunesien og interesserer os for demokrati, ikke Ennahda, siger en 40-årig demonstrant.

Oppositionen planlægger endnu en stor demonstration søndag.

Den tunesiske hær sagde fredag, at en stor militæroperation var i gang mod en gruppe islamister på grænsen til Algeriet.

Ifølge en militær kilde skete det i samme område, hvor otte tunesiske soldater tidligere på ugen blev dræbt. Der er tale om et afsidesliggende område, hvor tunesiske styrker har forsøgt at bekæmpe islamistiske militante siden december sidste år.

Kampene foregik ved byen Kasserine ved bjerget Chaambi, hvor otte soldater mandag blev fundet med halsen skåret over.

I sidste uge erkendte Tunesiens premierminister, Ali Larayedh, at terrortruslen i landet var værre end antaget.

Tunesien har oplevet en kraftig stigning i de islamiske gruppers aktiviteter siden revolutionen i januar 2011.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip