Polske brobyggere fyret efter makværk på Jernbanebroen

Nordjyske togpassagerer har siden marts været afskåret fra resten af landet. Her sejlede et finsk skib ind i jernbanebroen over Limfjorden, hvilket medførte alvorlige ødelæggelser.

Men arbejdet med at udbedre skaderne trækker ud, og nu er den polske metalvirksomhed, som har forsøgt at svejse en ny broklap til jernbanebroen, blevet fyret af hovedentreprenøren MT Højgaard. Det skriver Nordjyske.

Fyringen kommer, efter en kontrol i november, som afslørede massive svejsefejl. Den polske virksomhed Tarkon tilbød at sende svejsere til Danmark for at lave arbejdet om, men det tilbud blev afslået.

- Vi konstaterede hurtigt, at det ikke var interessant for os, så vi valgte helt at opsige samarbejdet med virksomheden, oplyser kommunikationschef hos MT Højgaard, Sofie Karen Lindberg, til det nordjyske medie, og fortsætter:

- Det gør det også meget nemmere for os i den placering af ansvaret, som efterfølgende skal ske. Det er jo ingen hemmelighed, at vi mildt sagt ikke har været tilfreds med det arbejde, den polske fabrik har leveret, tilføjer hun.

I stedet har hovedentreprenøren indgået aftale med to nordjyske metalvirksomheder, som går i gang med arbejdet efter nytår.

Hvornår broen igen er brugbar, er fortsat uvist.

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip