Prins Charles advarer om hævnaktioner

Prins Charles advarer mod tegn på voksende antisemitisme og andre former for intolerance i Storbritannien. Blandt andet over for muslimer efter den seneste tid adskillige angreb på moskeer.

Den britiske tronfølger kom med advarslen i forbindelse med en ceremoni for den afgående jødiske overrabbiner i Storbritannien, Jonathan Sacks, mandag.

- Gennem hele din tid som overrabbiner har princippet om tolerance, som dette land så længe har været en eksponent for, været meget vigtig, sagde prins Charles.

- Jeg frygter nogle gange, at trossamfundene ikke har været tilstrækkelig optaget af princippet om tolerance. Jeg frygter tegnene på øget antisemitisme såvel som tegn på andre giftige og nedbrydende former for intolerance, tilføjede prinsen i sin tale.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Så sent som i weekenden indledte politiet en efterforskning, efter der blev fundet en hjemmelavet sprængladning i nærheden af en moské i Walsall.

Politiet betragter sagen med alvor og mener, at der muligvis er tale om en hævnaktion efter drabet på soldaten Lee Rigby i London i maj.

Umiddelbart efter mordet var der en række angreb - blandt andet med brandbomber - mod muslimske samlingssteder som moskeer og kulturcentre flere steder i Storbritannien.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip