Rask efter kræft: Bent Hansen stiller op igen

Lægerne har erklæret formand for Danske Regioner Bent Hansen (S) rask, og derfor har han besluttet at stille op til regionsrådsvalget den 19. november.

- Jeg har nu en dygtig speciallæges ord for, at jeg er kureret for den tarmkræft, som jeg fik konstateret i foråret.

- Med andre ord er jeg rask og har derfor besluttet at stille op som kandidat til posten som regionsrådsformand, siger Bent Hansen i en pressemeddelelse.

Hidtil har det være uvist, om Bent Hansen, der er 64 år, ville genopstille. I oktober sidste år udtalte han, at han endnu ikke havde truffet beslutningen.

På det tidspunkt udestod en kontrol på sygehuset, og selv om han ventede, at lægerne her ville erklære ham for rask, ville han ikke på forhånd træffe den endelige beslutning.

- Jeg kender jo godt min dåbsattest, og derfor vil jeg være sikker på, inden jeg svarer, at jeg er fuldstændig fit for fight, sagde Bent Hansen dengang til TV/Midt-Vest.

Bent Hansen er foruden regionsrådsformand formand Region Midtjylland, hvor han glæder sig over de fremskridt som er gjort for patienter med somatiske sygdomme, herunder kræft.

- På sundhedsområdet er det tydeligt, at mange års og mange menneskers arbejde er ved at bære frugt. Aarhus Universitetshospital er placeret i den absolutte internationale elite, siger han.

Blandt de opgaver som vil blive opprioriteret de kommende år er de psykisk syge:

- Vi skal blive bedre til at lave mål for kvalitet på det psykiatriske område - og bedre til at følge op på målene, siger han.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip