Samarbejde med Kina giver job i Vestjylland

Et tæt samarbejde mellem Arla og den kinesiske fødevarevirksomhed Biostime om at producere 20.000 tons dansk mælkepulver til børneernæring fører nu til en udvidelse af Arlas mælkepulveranlæg Arinco i Videbæk i Vestjylland.

Det skriver Fødevareforbundet NNF.

Ordren på 20.000 tons er på årsbasis og indebærer en udvidelse af Arlas mælkepulveranlæg i Videbæk for omkring 165 millioner kroner, hvoraf kinesiske Biostime finansierer halvdelen.

Den øgede produktion til Kina vil skabe omkring 30 nye job frem mod 2014.

- Vestjylland er lig med mejeriland, men vi ser desværre også her, at arbejdspladser flyttes til udlandet. Derfor er det med meget stor glæde, at der nu kommer 30 nye arbejdspladser på Arinco, siger faglig sekretær for mejerisektoren i NNF Midtvestjylland Karl Ovesen.

Forbundet vil hjælpe til med at med at finde den bedst kvalificerede arbejdskraft.

- og jeg håber på, at Arla vil ansætte nogle af de lærlinge, der netop har afsluttet deres uddannelse inden for branchen og i dag går ledige, siger Karl Ovesen.

Senior Vice President Frede Juulsen, der er ansvarlig for mælke- og mejeriproduktion - China- Denmark Dairy Tecknology Cooperation Center - i Beijing i Kina, siger, at man i Arla er stolte over at kunne forsyne et kinesisk marked med produkter med en høj skandinavisk kvalitet og fødevaresikkerhed.

- Det er en god aftale for os, fordi der er tale om produkter i den lønsomme og højt forædlede ende af vores sortiment, siger Frede Juulsen.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip