Se hvor mange gamle mobiler vi gemmer

Langt de fleste danskere har en gammel mobil liggende i skuffen. I alt er omkring fem millioner telefoner støvsamlere i de danske hjem, viser en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Telenor.

Syv ud af 10 danskere har mindst én gammel mobil liggende. Og fire ud af ti har hele to eller flere aflagte mobiler.

Næsten tre ud af fire svarer, at de gemmer deres gamle telefoner, fordi de kan bruges igen, hvis den nye går i stykker eller bliver væk.

- Det er som at beholde listen med alle ekskæresternes telefonnumre, når man er i et nyt forhold.

- I realiteten er det nok sjældent, at man får brugt dem igen. Men måske nænner vi ikke helt at skille os med vores gamle telefoner, siger privatdirektør Mattias Ringqvist fra Telenor.

34 procent gemmer mobilen, fordi venner eller familie måske kan få gavn af dem. 16 procent beholder den gamle telefon, fordi de ikke ved, hvor de skal aflevere dem.

- Telefonen er jo vores tro væbner fra morgen til aften, den er med os overalt og er derfor også med i vores oplevelser - store som små. Så den får naturligvis en affektionsværdi for mange, siger Mattias Ringqvist.

Næsten halvdelen af danskerne har fået ny mobil inden for det seneste år, viser undersøgelsen.

Man regner med, at der kasseres cirka 1 million mobiltelefoner hvert år i Danmark. Kun hver 10. mobiltelefon bliver afleveret til genanvendelse. Langt de fleste gamle mobiltelefoner ender i skuffen og i værste fald i skraldespanden.

Undersøgelsen fra Telenor er baseret på 973 webinterviews indsamlet via Epinions Danmarkspanel fra den 5. til den 9. december 2012.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip