SF tier om dagpenge indtil Helle har talt

SFs politiske ordfører Jonas Dahl holder tand for tunge om regeringens dagpengeudspil, som skal redde 20.-25.000 langtidsledige, som risikerer at miste deres dagpenge.

- Jeg vil ikke forholde mig til konkrete dele af det, der eventuelt bliver fremlagt senere i dag (tirsdag). Så vi har ikke nogen kommentarer på nuværende tidspunkt, siger Jonas Dahl.

Ifølge medierne sikrer udspillet forsørgelse til 20.-25.000 langtidsledige. Der kommer en overgangsordning indtil 2017 på 80 procent af dagpenge til forsørgere og 60 procent til ikke-forsørgere.

Udspillet forlænger ikke den nuværende dagpengeperiode på to år eller genoptjeningskravet på et år.

Ydelsen modregnes modsat kontanthjælpen ikke i formue eller ægtefællens indkomst.

SF's formand Annette Vilhelmsen krævede ved SF's nylige landsmøde en løsning, fordi dagpengeproblemet ikke er løst. Jonas Dahl vil ikke kommentere, om udspillet er en sejr for SF.

- Vi har fra SF's side sagt, at der var et problem i forhold til nogle af de dagpengemodtagere, som stod til at miste deres forsørgelsesgrundlag. Men lad os nu se senere på dagen. Så er jeg glad for at kommentere også det spørgsmål, siger Jonas Dahl.

Hans mund er lige så lukket, når han bedes kommentere, om udspillet tilfredsstiller baglandet i SF, De Radikale og Socialdemokratiet samt kritiske fagforeninger, A-Kassernes Samvirke og støttepartiet Enhedslisten.

- Jeg tror, at vores bagland og den store del af befolkningen vil se, hvad der nu bliver fremlagt. Så tager vi helt sikkert en diskussion af indholdet efterfølgende. Man skal have lov til i ro og mag at fremlægge de overvejelser, der nu er, siger Jonas Dahl.

/ritzau/

 

Dagens Gossip