SFer: Flere overvejer oprør

På under en uge har to markante SF'ere valgt at gå, fordi de er uenige i den linje, som de mener, SF's nye partiformand Annette Vilhelmsen har lagt.

Og flere SF'ere går med samme overvejelser. Det siger medlem af SF's landsledelse Andreas Albertsen, som har skrevet en blog på Modkraft.dk, hvor han opfordrer partifællerne til at blive for at få indflydelse på SF's politiske projekt.

I sidste uge valgte SF's næstformand og folketingskandidat Mattias Tesfaye at nedlægge alle sine tillidsposter i partiet, og mandag besluttede medlem af SF's landsledelse Kasper Bjering Søby Jensen at melde sig helt ud af partiet.

Men det er ikke den rette vej at gå, mener Andreas Albertsen.

- Jeg ved, at der sidder mange derude og overvejer at gøre som Kasper og Mattias. Mange der som mig, støttede Astrid i formandsopgøret og ofte var enige med Kasper og Mattias.

- Mange, der som mig, holder meget af de to personer. Men jeg mener, at det er forhastet og forkert at forlade partiet. Jeg mener derfor også, at Kasper og Mattias har truffet den forkerte beslutning ved at opgive deres mandater i landsledelsen, skriver Andreas Albertsen.

Han mener, at partiet skal tage udviklingen alvorligt:

- Det er sjældent, at to så prominente og tænksomme mennesker, som Kasper og Mattias træffer så voldsomme konsekvenser. Og når det sker, så er det sjældent, at der ikke også er andre, som har lignende tanker, siger Andreas Albertsen til Ritzau.

Selv lægger han dog vægt på, at både SF's nye formand Annette Vilhelmsen, skatteminister Holger K. Nielsen og politisk ordfører Jesper Petersen har udtalt, at der ikke er lagt en ny linje for SF.

- Hvis der var truffet en strategisk beslutning om, at SF skulle være et nicheparti, der går op i internt stemmefiskeri på venstrefløjen, så ville jeg være lige så bekymret som Kasper og Mattias, men det har vi heller ikke gjort, siger Andreas Albertsen.

Han mener samtidig, at spekulationer om, at Annette Vilhelmsen har sat gang i en udrensning af modstanderne fra formandsopgøret er overdrevet.

- Vi har ikke en lang tradition for at landsledelsesmedlemmer nedlægger deres mandat eller melder sig ud. Det skal vi tage alvorligt. Men man skal også lytte til, at Kasper siger, at han føler sig ikke skubbet ud, siger Andreas Albertsen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip