SFer langer ud efter KLs hårde tone

Det kan diskuteres, om tonen i konflikten mellem lærerne og Kommunernes Landsforening (KL) har været for hård, men grundlæggende er KL's linje over for lærerne den rigtige.

Det siger medlem af KL's bestyrelse og borgmester i Syddjurs Kommune, Kirstine Bille (SF), efter at partifællen Mette Touborg offentligt har rejst tvivl om, hvorvidt de kommunale arbejdsgivere har valgt den rigtige linje og strategi i forhold til lærerne.

- Jeg kan sagtens forstå, at der er nogen, der synes, at der har været en hård tone parterne imellem, men jeg synes stadig, det er den rigtige linje, der er valgt, siger Kirstine Bille til Ritzau.

- Jeg ville nok ikke have valgt at gøre det så benhårdt i selve retorikken, men man er jo nødt til at få sagt ganske klart, hvad man mener, siger hun.

SF's næstformand, Mette Touborg - en af tre SF'ere i KL's bestyrelse - har udtrykt forståelse for de menige SF'ere og ikke mindst partiets byrådsmedlemmer, der i den seneste tid har ytret sig med skarp kritik af KL's forhandlingslinje over for lærerne.

Touborgs kommentar blev lørdag fremsat på partiets debatforum, Fri Debat, på Facebook.

Ifølge Kirstine Bille vil de tre SF'ere i KL's bestyrelse nu stikke hovederne sammen for at diskutere forløbet omkring lærernes overenskomster.

- Vi reflekterer altid grundigt over de ting, vi gør. Vi sætter os selvfølgelig sammen og drøfter tingene.

- Det er vigtigt, der er en konsistent linje og en saglighed bag det, vi gør, og det, synes jeg bestemt, der er her, siger hun.

Med Touborgs kritik er det første gang, at en af SF's topfigurer i KL's ledende organer har forholdt sig i længere passager til kritikken fra baglandet.

Næstformanden, der er borgmester i Lejre, skriver blandt andet, at der ikke er nogen tvivl om, at "forløbet ikke tilfredsstiller alle - langt fra."

Efter at forhandlingerne er brudt sammen, træder lockouten af folkeskolelærerne i kraft 1. april. Kernen i striden mellem lærerne og KL er primært tilrettelæggelsen af lærernes arbejdstid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip