SFU: Overraskende, men vidner om overskud

Villy Søvndals meddelelse om, at han trækker sig tilbage fra posten som formand i Socialistisk Folkeparti er ikke bare kommet som en overraskelse udenfor partiets rækker.

Også i Socialistik Folkepartis Ungdom (SFU) er man overrasket over, at Søvndal, som har holdt posten siden 2005, har valgt at sige farvel til titlen som formand.

- Jeg er overrasket først og fremmest. Men derudover så er min reaktion, at Villy har været en fantastisk god formand, som jo har fået SF i regeringen, en historisk præstation, som jeg virkelig synes, man skal huske ham for, siger Gry Möger Poulsen, formand for SFU til Newspaq.

I SFU er man sikker på, at Søvndals arbejde for at få SF i regeringen for første gang gør, at han vil blive husket som en dygtig og kompetent partiformand. Og på trods af den hårde modvind formanden har mødt i det sidste lange stykke tid, synes hun at timingen vidner om udenrigsministerens overskud på partiets vegne.

- Jeg synes at det viser et stort overskud, at han vælger at gøre det på nuværende tidspunkt, så der er god tid til næste valg og god tid til, at en ny formand kan sætte sig tungt i stolen, siger Gry Möger Poulsen.

Der gisnes om, at Astrid Krag stiller op som kommende formand for Socialistisk Folkeparti.

 

Dagens Gossip