Skat knalder udenlandske firmaer for fusk

En række udenlandske virksomheder fordelt over hele Danmark har tirsdag haft uanmeldt besøg af Skat, Arbejdstilsynet og politiet.

Anledningen er en ny fælles aktion mod unfair udenlandsk konkurrence over for danske virksomheder og arbejdspladser.

Og det har givet pote, lyder det fra Arbejdstilsynet tirsdag eftermiddag, hvor aktionen fortsat er i gang.

- Der er aktivitet over hele Danmark, hvor tilsynsførende fra de tre myndigheder besøger byggepladser og virksomheder inden for landbrug og gartneri, siger tilsynschef i Arbejdstilsynet, Hasse Mortensen, til Ritzau.

- Der er udenlandske virksomheder, som ikke er registreret, og som kan forvente et bødeforlæg. Der er også både udenlandske og danske virksomheder, som ikke har kunne redegøre for alle de forhold, som Skat interesserer sig for, tilføjer han.

Det samlede overblik over dagens aktion ventes senere tirsdag eller onsdag.

Typisk vil op til 75 virksomheder kunne få besøg i forbindelse med sådan en aktion, fortæller Hasse Mortensen.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) var tidligt i morges med på én af dagens uvarslede aktioner i hovedstadsområdet. Han betegner social dumping som et voksende problem herhjemme.

- Det er simpelthen en forudsætning for den danske arbejdsmarkedsmodel, at de, som arbejder i Danmark, gør det på danske vilkår og efter danske regler, siger ministeren i en pressemeddelelse.

- Derfor er det også en vigtig opgave at sikre, at danske virksomheder ikke skal slås med unfair konkurrence fra udenlandske virksomheder. Det er derfor, vi er på gaden i dag, siger Holger K. Nielsen.

Under aktionen kontrollerer Skat blandt andet, om der er styr på de udenlandske virksomheders skatte- og momsforhold.

Arbejdstilsynet sikrer sig, at de udenlandske virksomheder er anmeldt i det såkaldte RUT-register, og at arbejdsmiljøet og sikkerheden er i orden for medarbejderne.

Politiet tager sig af sager med udenlandske medarbejdere uden arbejds- eller opholdstilladelse og fungerer desuden som beskyttelse for de øvrige myndigheder.

Dagens aktion er den syvende landsdækkende aktion, siden regeringen og Enhedslisten i 2012 besluttede at opruste indsatsen mod social dumping.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip